Koristite prilagođenu početnu (Homepage) stranicu

Koristite prilagođenu početnu (Homepage) stranicu
114

Koristite prilagođenu početnu (Homepage) stranicu

Podrazumevano, WordPress prikazuje vaše najnovije postove na početnoj stranici vašeg veb sajta. To možete da promenite i koristite bilo koju stranicu kao početnu stranicu svog sajta.

Prvo morate da kreirate novu stranicu u WordPress-u, i možete imenovati ovu stranicu recimo “Početna”. Zatim ćete morati da napravite drugu stranicu i nazovete je
“Blog” kako biste je koristiti za prikazivanje postova na blogu.

Sada idite na Settings »Reading za čitanje u vašem WordPress admin-u i pod„ Prikazana “Front page displays” i prebacite se na “A static page“. Nakon toga moći ćete da odaberete stranice koje ste upravo kreirali kao svoje stranice za početnu i blog.

Takođe možete da kreirate prilagođeni šablon početne stranice koji će se koristiti za početnu stranicu. Jednostavno kreirajte novu datoteku na računaru koristeći običan tekstualni editor i dodajte ovaj kod na vrhu.

<?php /* Template Name: Custom Homepage */ ?>

Sačuvajte ovu datoteku kao custom-homepage.php na radnoj površini.

Zatim morate da se povežete na Vašu veb lokaciju koristeći FTP klijent i idite na / wp-content / themes / trenutna tema / folder. Sada prenesite datoteku koju ste ranije napravili u vašu temu.

Vratite se u WordPress admin oblast i uredite svoju početnu stranicu. Moći ćete odabrati prilagođeni predložak početne stranice ispod metaboksa atributa stranice.

Za više detalja pogledajte naš vodič o tome kako da kreirate prilagođeni šablon stranice u WordPress-u.

Sada će ova stranica biti potpuno prazna i neće ništa pokazati. Možete koristiti prilagođene HTML / CSS i WordPress oznake predložaka da biste napravili sopstveni izgled stranice. Takođe možete koristiti dodatak page builder plugin da biste ga lako kreirali pomoću alata za povlačenje i ispuštanje.


Klikovi
Njuz Network

Koristite prilagođenu početnu (Homepage) stranicu

Comments
Prikazujem...