Kako se prijaviti na Google Analitics?

Kako se prijaviti na Google Analitics?
366

Kako se prijaviti na Google Analitics

1. korak: Prvo morate da napravite Google Analitics nalog. Da biste to uradili, posetite stranicu za prijavu na Google Analitics.

Videćete ekran kao na slici ispod. Ako već imate Google ili Gmail nalog, možete ga koristiti za prijavu. Ako nemate Gmail nalog, morat ćete sami napraviti račun.

Kako se prijaviti na Google Analitics?
Kako se prijaviti na Google Analitics?

Korak 2: Kada se prijavite sa Gmail nalogom, od vas će biti zatraženo da izaberete neku od opcija ka na slici ispod. Ovde ćete se prijaviti za Google analitiku pomoću Gmail naloga.

Korak 3: Na sledećem ekranu biće vam ponuđeno da birate između veb lokacije ili mobilne aplikacije. Obavezno izaberite veb lokaciju.

Nakon toga morate da unesete ime naloga (to će biti ime profila Google Analitics za ovaj veb sajt), ime veb sajta, URL veb lokacije, zemlju i vremensku zonu.

Kada unesete ovu informaciju, kliknite na dugme Get Tracking ID. Biće vam predstavljeni uslovi i usluga usluge Google Analitics na koje morate pristati, pa kliknite na dugme I Agree.

Korak 4: Sada će vam biti prikazan vaš Google Analitics kod za praćenje. Možete da kopirate ovaj kod za praćenje jer ćete morati da ga unesete u WordPress sajt u zavisnosti od metode koju koristite u nastavku.

Predlažemo da ostavite karticu pretraživača analitike otvorenom jer ćete je možda morati ponovo pogledati, nakon što instalirate kod na WordPress lokaciji.

Sada kada ste postavili Google Analitics nalog, pogledajte kako da instalirate Google Analitics u WordPress.


Klikovi
Njuz Network

Kako se prijaviti na Google Analitics?

Comments
Prikazujem...